Internationaal Theater Amsterdam

Internationaal Theater Amsterdam

Wie heeft mijn vader vermoord

Internationaal Theater Amsterdam

Wie heeft mijn vader vermoord

  • Zondag 25 oktober 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 14:30 uur: Aanvang voorstelling
  • 15:55 uur : Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)

Ivo van Hove bewerkt het aangrijpende Wie heeft mijn vader vermoord van de jonge Franse sterauteur Édouard Louis tot een monoloog voor Hans Kesting.

In Frankrijk is Louis de grootste literaire sensatie sinds Michel Houellebecq. In zijn autobiografische romandebuut Weg met Eddy Bellegueule keek hij terug op zijn getormenteerde jeugd als jonge gay in de vergeten onderklasse van de samenleving: het door werkloosheid geteisterde Noord-Frankrijk. Wie heeft mijn vader vermoord is een brief aan zijn vader, een man getekend door een leven van drank, sociale achterstelling, zwaar werk en een bedrijfsongeval. Dat maakt het boek tegelijk een woedende aanklacht tegen de elite.

“Genadeloos en roerend portret.”

★★★★  de Volkskrant

“Hans Kesting overweldigt in theaterversie Wie heeft mijn vader vermoord.”

★★★★ NRC

“Intens en prachtig gespeeld door Kesting die moeiteloos schakelt van een zieke oude man naar een naar de aandacht van zijn vader hunkerend jongetje.”

★★★★ Telegraaf

naar het boek van Édouard Louis vertaling, bewerking en regie Ivo van Hove met Hans Kesting scenografie en licht Jan Versweyveld kostuums An d’Huys muziek George Dhauw coproducent deSingel Antwerpen particulier producent Jeroen van Ingen en Jaap Kooijman, Bertil van Kaam