GOOV Muziektheater

GOOV Muziektheater

De producers

GOOV Muziektheater

De producers

  • Zondag 27 december 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Voorstelling geannuleerd

GOOV Muziektheater heeft het besluit genomen de voorstelling De Producersaf te gelasten. De voorstellingen zouden plaats vinden van 26 t/m 29 december 2020.

Een voorstelling als De Producers komt echt tot z’n recht in een goed gevulde Stadsschouwburg waar de 45 acteurs gelijktijdig kunnen acteren, zingen en dansen en waar het 25-koppig orkest kan spelen. Dit is de komende periode niet mogelijk. De voorstelling is eerder al een keer uitgesteld vanwege de Corona-maatregelen.

Voorzitter Carst Buissink: “Blijven uitstellen, zonder zekerheid dat deze grote voorstelling dan wel gespeeld kan worden, is te risicovol. Met pijn in ons culturele hart leggen we De Producers nu eerst op de plank om het er op een geschikt moment weer af te halen.”

GOOV Muziektheater speelt ten tijde van de viering van 75 jaar bevrijding, De Producers. Deze komische musical was op Broadway een enorm succes en werd bekroond met 12 Tony Awards.

Een succesvolle musicalflop

Producer Max Bialystock meent dat hij meer geld kan slaan uit een musicalflop dan uit een hit. Daarom gaat hij samen met zijn sullige boekhouder Leo Bloom op zoek naar het slechtst mogelijke verhaal, de slechtst mogelijke regisseur en de slechtst mogelijke acteurs.

Mel Brooks

De Producers is geschreven door de bekende filmregisseur Mel Brooks. Mel Brooks werd geboren in een Joods-Duits gezin. Hij diende tijdens de Tweede Wereldoorlog bij het Amerikaanse leger. Mel Brooks zag het als zijn taak om vreselijke dingen ‘onderhoudend’ te maken, hij had een unieke manier om antisemitisme te bestrijden. Dit wordt ook zichtbaar in De Producers. Hij verwoordde het als volgt: “Stap op een zeepkist met Hitler, je gaat verliezen, hij was een groot redenaar. Maar als je hem voor de gek kunt houden, als je mensen om hem kunt laten lachen, win je.”