George & Eran Producties

George & Eran Producties

George & Eran worden racisten

George & Eran Producties

George & Eran worden racisten

  • Zaterdag 30 januari 2021
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19.45 uur: Stadsschouwburg gaat open
  • 20.15 uur: Aanvang voorstelling
  • 21.30 uur: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)

Een van de beste voorstellingen van 2018 terug in de theaters!

 

De voorstelling George & Eran worden racisten werd in de Volkskrant, NRC Handelsblad en Het Parool verkozen tot een van de beste voorstellingen van 2018. De Volkskrant gaf zelfs de maximale vijf sterren. Alle reden dus om deze theaterhit opnieuw naar Groningen te halen.  In deze muzikale en brandend actuele komedie belichten de bruine vrienden George en Eran samen met het witte zangduo Nordgrond de (on)mogelijkheid om het ‘goed’ te doen. Want er is altijd iemand die zich beledigd of gediscrimineerd voelt.

 

Voorstelling verplaatst

Voorstelling verplaatst

In verband met de opgelegde maatregelen van het kabinet rondom het coronavirus is de voorstelling George & Eran worden racisten verplaatst van 16 oktober naar 30 januari 2021.

Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Kun je niet op de nieuwe datum, stuur dan even een mail naar kassa@spotgroningen.nl.

Theaterprogrammeur Henk Kuiper over 'George en Eran worden racisten'

Om stil van te worden, zó goed
“In 2018 was George en Eran worden racisten een van de best ontvangen producties tijdens het Oerol Festival. De makers werden bedolven onder juichende recensies. Een half jaar later ging het project de theaters in en in februari 2019 zag ik deze theaterparel in de Stadsschouwburg. Ieder seizoen zie ik zo’n honderd theatervoorstellingen, maar dit behoorde voor mij tot het meest indrukwekkende theater dat ik vorig jaar heb gezien. De brandende discussie rond racisme verhardt zich meer en meer en George en Eran weten feilloos de vinger op de zere plek te leggen. En niet alleen met scherpe opmerkingen, maar ook met een lach, hetgeen het resultaat alleen maar krachtiger maakt. Het is om stil van te worden, zó goed. Toen ik de kans kreeg deze voorstelling nogmaals te boeken, heb ik dan ook geen moment geaarzeld. Dit is een voorstelling die op een goede manier zegt waar het op staat en die eigenlijk niemand mag missen.”

“In welke pijnlijke positie ze elkaar ook manoeuvreren, van white privilege tot spinning jew en van lelijkste tot zieligste, de opeenstapeling van aperte beledigingen zit zo slim in elkaar, inclusief veelzeggende ballades, dat iedere gedachte (uitgesproken of niet, goedbedoeld of kwaadaardig), een splinterbommetje wordt.”

★★★★★ de Volkskrant

“George (Syriër) en Eran (Israeliër), die in vorige producties met de Wereldvrede, en vooral provocatief hilarisch met elkaar aan de slag gingen, hebben zich nu op de discriminatie gestort in het weer ijzersterke George en Eran worden racisten. Scherp en komisch leggen ze allerlei vormen van discriminatie bij elkaar en bij zichzelf bloot.”

Dagblad van het Noorden

“Soepel geacteerd, puntig en raak geschreven en tjokvol wrange humor: George en Eran worden racisten is actueel theater op het scherp van de snede.”

★★★★ NRC Handelsblad

“Briljant geschreven en gespeeld, en bevrijdend om naar te kijken.”

★★★★ Theaterkrant

Concept & tekst: Koos Terpstra, George Elias Tobal & Eran Ben-Michaël | Spel & Muziek: George Elias Tobal, Eran Ben-Michaël, Myrthe Huber & Milan Sekeris | Regie: Koos Terpstra | Regie assistent & kostuum: Sanne Verkaaik | Decor: Mats Boswijk