Eurosonic / Noorderslag

Eurosonic / Noorderslag

Eurosonic / Noorderslag

  • Woensdag 15 januari 2020
  • De Oosterpoort en andere podia
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

ESNS (Eurosonic Noorderslag) kondigt de eerste namen aan voor Noorderslag. Altın Gün, Blanks, Gotu Jim, LO-FI LE-VI, Mensa, Ruben Annink en WIES zijn allen bevestigd voor een optreden op 18 januari 2020. Noorderslag vindt traditioneel plaats in de Groningse Oosterpoort, op de zaterdag van ESNS, en toont een staalkaart van de Nederlandse muziek, met de nadruk op opkomend talent.

De aankomende editie van ESNS vindt plaats in Groningen van 15 tot en met 18 januari 2020. Eerder maakte ESNS al de namen bekend van 81 opkomende Europese acts, welke in januari op Eurosonic aantreden. In de komende maanden worden meer namen bekendgemaakt.

ESNS (Eurosonic Noorderslag) is het platform voor en over Europese popmuziek. Op het festival worden meer dan 350 acts gepresenteerd aan zowel professionals als publiek. De conferentie voorziet in zo’n 150 panels en keynotes, alsook diverse netwerkmogelijkheden en prijsuitreikingen. Ieder jaar wordt één Europees land uitgelicht. Tijdens ESNS 2019 wordt voor het eerst op twee landen gefocust: Tsjechië en Slowakije. ESNS wordt door meer dan 4000 muziekprofessionals uit alle segmenten van de industrie bezocht, waaronder 400 vertegenwoordigers van internationale festivals.

Met een bezoek aan Eurosonic Noorderslag ben jij in een daverende klap op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de Europese popmuziek. Voor veel artiesten is het festival een belangrijke stap in hun internationale doorbraak. Hier moet je zijn als je wilt weten welke acts in 2020 te zien zullen zijn op de grote (zomer)festivals en de belangrijke poppodia Op woensdag, donderdag en vrijdag presenteert Europees muziektalent zich op de podia in de Groningse binnenstad. Op zaterdag hoor je de meest actuele Nederlandse acts en wordt de winnaar van de Popprijs bekendgemaakt.