DeWolff

DeWolff

Support: Ramkot

DeWolff

Support: Ramkot

  • Zaterdag 11 december 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De concerten van DeWolff zijn door heel Europa bijna altijd uitverkocht en festivals als Pinkpop, Lowlands, ESNS en Sziget zijn geen onbekend terrein voor dit powertrio. In april 2020 zou de groep het toen net verschenen album Tascam Tapes presenteren in De Oosterpoort. Dat liep even anders, maar dit zijn geen mannen die stil gaan zitten. Integendeel: afgelopen februari lag er alweer en nieuwe plaat klaar: Wolffpack. In december komen Pablo, Luka en Robin eindelijk naar Groningen. En dan gelijk voor twee shows!

Tascam Tapes
De verhalen achter beide albums zijn bijzonder. Voor Tascam Tapes werd geen gebruik gemaakt van drums, Hammond orgel of gitaarversterkers. In plaats daarvan werd de plaat opgenomen op een viersporencassetterecorder uit de jaren tachtig, die Pablo tien jaar eerder voor € 50 op de kop had getikt. De opnames vonden plaats tijdens hun vorige Europese tour , gewoon op de achterbank van de tourbus, backstage, in hotels en motels of ergens onderweg bij een tankstation.

Wolffpack
Ook het in februari verschenen Wolffpack kent een bijzondere geschiedenis. Gedwongen door de coronacrisis hanteerde de groep een bijzondere werkwijze. Ideeën voor songs werden uitgewisseld via een WhatsApp-groep, bevriende muzikanten (o.a. Judy Blank, Dawn Brothers, Broken Brass en Wolfmothers-bassist Ian Peres) leverden gastbijdragen via Zoom-meetings. Het resultaat is opnieuw een stronteigenwijze en vooral meeslepende mix van blues- psychedelische funk- en poprock.

In december komt DeWolff voor twee daverende, explosieve rockshows naar Groningen. Het uitverkochte concert van 6 mei wordt verplaatst naar zaterdag 11 december. Op zondag 12 december is er een extra concert.

Support: Ramkot

Ramkot maakt ramrock. Dit trio weet, conform aan de eeuwenoude rocktradities, met een eigen visie songs te maken waarbij headbangen en dansen perfect hand in hand gaan. Gevormd eind 2017 te Gent vonden de broers Leyman met Hannes Cuyvers de perfecte derde broer om hun passie voor afbraakwerken te vertolken in hun herkenbare en compacte sound. Aanrader voor fans van Queens of the Stone Age, The Raconteurs, Millionaire, Soulwax, De Staat en STAKE!

Platendraaier Wim Behre zorgt deze avond voor de nodige ear candy voor en na de show

Verplaatst

In verband met de opgelegde maatregelen van het kabinet rondom het coronavirus is het concert van DeWolff verplaatst van donderdag 6 mei naar zaterdag 11 december. 

Sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen beschikbaar
Maak je avond compleet in The Mix

Maak je avond compleet in The Mix

Kom vooraf een heerlijk hapje eten in restaurant The Mix, geniet van het concert en blijf nog even hangen in die vibe na afloop met een lekker drankje, borrelhapje, goed gezelschap en wellicht zelfs nog een paar kleine danspasjes! Nieuwsgierig? Alle info over The Mix en de wereldse menukaart vind je hier! Direct reserveren voor een diner kan via via The Fork.

DeWolff is a Dutch band by the guys Pablo, Luka and Robin. This December, DeWolff is playing two shows in Groningen!

 

In February, DeWolff released Wolffpack. Because of the coronavirus, the band members shared their ideas for songs online. Nevertheless, Wolffpack captures the typical sound of the band. DeWolff never fails to combine the perfect mixture of genres, such as blues, psychedelic funk and pop rock. The power trio will perform two spectecular shows in De Oosterpoort.