Mijn moeder is een diva (8+)

Mijn moeder is een diva (8+)

De Toneelmakerij

Mijn moeder is een diva (8+)

De Toneelmakerij

  • Zondag 29 maart 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 14:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Geannuleerd

In verband met de opgelegde maatregelen van het kabinet rondom het coronavirus is dit evenement helaas geannuleerd. We zijn per evenement aan het bekijken of een vervangende datum mogelijk is. We komen zo spoedig mogelijk per mail met meer informatie. Onze excuses voor het ongemak, we hopen op uw begrip.

Wart Kamps (o.a. Hamlet en De Gelaarsde Poes) en Ellen Parren maken een absurdistische tragikomedie over niet zo beroemde kinderen met een heel beroemde moeder.

Viktor en Valencia zijn een tweeling. Ze lijken helemaal niet op elkaar maar hun moeder heeft gezegd dat ze een tweeling zijn. Dus het is waar. De moeder van Viktor en Valencia is een diva. Ze is modeontwerpster en draagt de meest flamboyante creaties. Ze heeft de hele wereld over gereisd en is overal aanbeden en geroemd, zegt ze zelf. Maar de laatste jaren ligt ze boven in haar slaapkamer te roken met de gordijnen dicht. Viktor en Valencia hoeven niet naar school want ze weten alles al. Hun moeder heeft hen precies verteld hoe het leven in elkaar zit. Zo weten ze bijvoorbeeld dat aardige mensen geld van je willen, dat muzikanten lui zijn, dat verliefdheid niet bijzonder is en dat champagne essentieel is bij een goed ontbijt.

tekst: Ellen Parren | regie: Paul Knieriem | spel: Wart Kamps, Ellen Parren & Abdelkarim el Baz | dramaturgie: Paulien Geerlings | scenografie: Janne Sterke | licht: Gé Wegman

“Ellen Parren speelt Valencia en Wart Kamps is Viktor. En dus valt er hoe dan ook veel te lachen en te gniffelen”
★★★★ de Volkskrant

“Op prettig vervreemdende wijze tonen de makers hoe moeilijk het is om je aan je ouders te ontworstelen”
★★★★ NRC Handelsblad

“Subliem, scherp en komisch schurend spel van Wart Kamps, Ellen Parren en een overblije Abdelkarim el Baz en papegaai” Kidsproof

Workshop ouder-kind

Workshop ouder-kind

In deze workshop werken we aan onze diva status. Na een crashcourse tot superster, battelen ouders en kinderen om de sterrenstatus. Wie kleedt zich het best, wie loopt er het imposantst, bij wie hangt het publiek aan de lippen en wie weet er het meest? Maar wat als diva’s vallen? Verwacht wilde verkleedpartijen en filosofische bespiegelingen. Want zijn diva’s altijd zo uitbundig als ze eruitzien? En hoe is het om in de schaduw van een perfecte ouder je eigen weg te vinden? Je kunt kaarten à € 2,75 meebestellen bij je bestelling of apart bestellen wanneer je al kaarten hebt. Aanvang 13.00 uur, max. 30 deelnemers.