De Toneelmakerij

De Toneelmakerij

Age of rage

De Toneelmakerij

Age of rage

  • Maandag 18 november 2019
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Age of Rage is een tegendraadse voorstelling over de vraag waarom jonge mensen zich aangetrokken voelen tot conservatieve, populistische ideeën. Waar komt alle woede vandaan en waarom gooien we met modder naar elkaar omdat we onderling verschillen?

Een meisje van zestien zit in een politiecel. Ze heeft – vindt ze zelf – nauwelijks iets gedaan. Ze is opgepakt, terwijl ze alleen maar haar boosheid liet zien, omdat ze van de wereld bijzonder en onafhankelijk moet zijn. Maar hoe doe je dat vanuit een nieuwbouwwijk in een middelgrote stad, met een witte vader en moeder? Wat als je daar niet meer trots op mag zijn?

Jonge Harten Festival

Jonge Harten Festival

Deze voorstelling is onderdeel van het Jonge Harten Festival, het negendaagse festival met theater, performance, dans en meer in Groningen.

“De Toneelmakerij trapt zijn jeugdtheaterseizoen goed af met ‘Age of Rage’ (14+), een heftig discussiestuk over armoede en racisme.”

de Volkskrant ★★★★

“Age of Rage’ is een actuele en sociaal bewogen voorstelling die herkenbaar is voor jongeren en aan het denken zet over de mechanismen in de samenleving.”

Trouw ★★★★

“De voorstelling is vlot gemonteerd: de verschillende mensen die een rol spelen in het leven van het meisje wisselen elkaar snel af.”

NRC Handelsblad ★★★