De Theatertroep

De Theatertroep

De Rhinoceros

De Theatertroep

De Rhinoceros

  • Vrijdag 27 november 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19:30: Start voorstelling
  • 20:00: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)

Onder het motto ‘lat omhoog, drempel omlaag’ loodst de Theatertroep al zes jaar het vaudevilletheater de 21e eeuw in. Tijd dus voor een best of. Tijd voor een marathon.

De Theatertroep speelt drie stukken stuk voor stuk voor stuk stuk. De Theatertroep speelt wederom, weer of geen weer. Omdat het kan, mag en moet. Met zonder veel risico. Om alles in te halen, op te halen. Zonder het onzichtbare gevaar te ontkennen, miskennen, verkennen. Kom kijken, omdat het moet en weer mag, ondanks alles, dankzij alles. Buiten is het guur, binnen staat de ventilatie op de hoogste stand. De Theatertroep presenteert drie verschillende korte voorstellingen die op hun eigenwijze reageren op wat zich buiten afspeelt.

De Rhinoceros 
Een bizar stuk van Ionesco, passend bij deze bizarre tijd. Een dorp waar alle mensen langzaam veranderen in neushoorns. Een keuze, een ziekte, een vloek of een uitweg? Verzetten of overgeven? Aangevuld met scènes uit De Epidemie van Ionesco, dat hij 50 jaar geleden schreef, maar vandaag de dag bijzonder herkenbaar is.

Spelers en enscenering: Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Jordi Möllering, Nicoline Raatgever, Emma Remmelts (stage), Justin van der Veen, Jochum Veenstra, Roos Visser en Willem Voogd | Stage techniek en educatie: Cas van Eldonk | Publiciteit: Nicole Kienhuis

“Dat het allemaal raskomedianten zijn met een sterk gevoel voor improvisatie, maakt zo’n middagje en avondje Theatertroep een haast unieke ervaring.”   ★★★★ de Volkskrant