Dansclick 22

Dansclick 22

Dansclick 22

  • Vrijdag 4 december 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 uur: Aanvang voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)

Tijdens de 22e editie van DansClick maak je kennis met de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2020. Choreograaf, danser, filmer en percussionist Andreas Hannes verheft in The City – A Skipping Piece het huppelen tot spannende kunstvorm. Polished is een solo over beleefdheid en etiquette van choreograaf Roshanak Morrowatian en danseres/choreograaf Mami Izumi. Samen duiken ze in de ongeschreven regels van fatsoen en herkenbare gedragspatronen.

The City – A Skipping Piece

Andreas Hannes heeft zich bekwaamd in meerdere kunstdisciplines. Hij is naast choreograaf en danser ook filmer en percussionist. Met zijn afstudeervoorstelling The City – A Skipping Piece verheft hij het huppelen tot een spannende kunstvorm en won hij het Moving Forward traject 2108/2019. Twee performers beginnen te huppelen. Paden ontstaan en geometrische vormen worden zichtbaar, terwijl de dansers zich verplaatsen binnen het denkbeeldige speelveld van een stad. ‘Hij speelt een bedwelmend spel met herhaling en houdt tegelijkertijd de extase precies in toom’, aldus het juryrapport.

Polished

De van oorsprong Iraanse Roshanak Morrowatian maakte samen met de Japanse danseres Mami Izumi de gewaagde, bedwelmende en expressieve solo Polished over beleefdheid en etiquette. Ze doken in de ongeschreven regels van fatsoen en herkenbare gedragspatronen. De jury zag een ‘spannende wisselwerking tussen stilte en uitbarsting’.