Daniel Lohues

Daniel Lohues

Daniel Lohues

  • Vrijdag 15 juni 2018
  • : start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Let op: uitsluitend geplaceerde zitplaatsen

Daniël Lohues neemt u ‘Vlier’ mee op zijn zoektocht waarbij hij juist vaak dingen vindt waar hij niet eens naar op zoek was. “Zoek je het vuur, blijkt het thuis te branden”. Onderweg vindt hij aanwijzingen in de natuur en het leven, heden en verleden.

Het nieuwe album is een verzameling liedjes geworden waar onderwerpen als reizen en thuiskomen, verloren liefdes, Nedersaksisch Nederland, religie, vriendschap en familie voorbijkomen. In de taal van zijn geboortegrond worden relativering, verlangen en hoop bezongen in puntige en doortimmerde songs. “Bijna al deze nummers zijn ontstaan in een droom. Midden in de nacht wakker worden en denken dat ik de muziek nog aan heb staan beneden. Maar dan bleek het in mijn hoofd te zitten. Dan ging ik uit bed om die nog niet bestaande muziek uit te gaan werken tot nieuwe nummers.”, aldus Daniël Lohues.

Daniël Lohues kreeg voor zijn werk tot nu toe ondermeer onderscheidingen als een Zilveren Harp, Edison, Annie MG Schmidt prijs, hij werd Ere Burger van de gemeente Emmen, ontving de Dagblad van het Noorden prijs, de Culturele Prijs van Oost Nederland en een Buma Award voor zijn album ‘Moi’.

‘Opnieuw blijkt echter dat Daniël Lohues in de samenhang van zanger en tekstdichter waardevolle dingen maakt en melodieën neerzet waarmee hij zijn publiek op sleeptouw neemt’

★★★★ Dagblad van het Noorden