Concerto Copenhagen en Kristian Bezuidenhout

Concerto Copenhagen en Kristian Bezuidenhout

Pianoconcerten van Mozart en Beethoven

Concerto Copenhagen en Kristian Bezuidenhout

Pianoconcerten van Mozart en Beethoven

  • Dinsdag 24 november 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Concerto Copenhagen wordt internationaal gezien als een van de interessantste barokorkesten. De Denen komen naar Groningen met Kristian Bezuidenhout, een fenomeen onder de bespelers van de fortepiano. De van oorsprong Zuid-Afrikaanse musicus kan met zijn instrument van ieder werk een spannend verhaal maken.

Mozart
“Hij reikt in zijn spel naar een hoger soort pingelen: hij vindt kleuren en stemmingen die anderen ontgaan”, schreef muziekjournalist Guido van Oorschot. Over Mozart hoef je Bezuidenhout niets te vertellen; zijn negendelige cd-reeks met alle Mozartsonates werd wereldwijd geestdriftig onthaald.

Pianoconcerten
Tijdens dit concert hoort u het Pianoconcert nr. 22, een van de wervelendste pianoconcerten die Mozart schreef. Daarna zet Bezuidenhout Beethovens Pianoconcert nr. 3, met het donkere eerste deel, het romantische middenstuk en het vurige slot, in een geheel ander licht.

Mozart: Ouverture uit Le nozze di Figaro
Mozart: Pianoconcert nr. 22 in Es
Beethoven: Pianoconcert nr. 3 in c op. 37

Concerto-20Copenhagen-20-20Kristian-20Bezuidenhout-20-20Concerto-20Copenhagen-201-20Thomas-20Nielsen
Wereldklasse Klassiek
Dineren bij MUZE

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding door Paul Herruer om 19.oo uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Kaarten à € 2,57 kun je meebestellen bij je bestelling of apart wanneer je al kaarten hebt.

Prijs incl. pauzedrankje en garderobe