Clouseau

Clouseau

+ support: FRIDAY

Clouseau

+ support: FRIDAY

  • Zondag 25 september 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 17:00 uur: Restaurant The Mix open
  • 20:00 uur: Start concert
  • (Tijden onder voorbehoud)

De Belgische band Clouseau komt naar De Oosterpoort om je dan eindelijk maar toch te laten genieten van het eind 2019 verschenen album Tweesprong. In Nederland is de band al jaren succesvol en zijn de shows van de heren ook steevast uitverkocht. Met name de nummers Daar Gaat Ze, Domino en Passie zijn nog regelmatig op de radio te horen en staan al tijden in de Radio 2 Top 2000.

De singles Anne en Daar Gaat Ze betekenen in 1989 de doorbraak voor de broers Koen en Kris Wauters, het duo dat schuilgaat achter de naam Clouseau. Met debuutplaat Hoezo – inmiddels uitgegroeid tot een nederpopklassieker – zet het duo zich ook in Nederland op de kaart.  In ons land scoort Clouseau maar liefst acht Top 15-singles en wereldwijd werden ruim 3,1 miljoen singles en albums verkocht.

In november 2019 verscheen Tweesprong, hun dertiende Nederlandstalige album. Een eerlijke, emotionele en gevarieerde plaat, waarop serieuze onderwerpen worden verpakt in vlotte, zonovergoten Nederlandstalige nummers.

 

Evenement uitgesteld

Clouseau in De Oosterpoort is vanwege coronamaatregelen verplaatst van 29 januari 2022 naar 25 september 2022. Reeds gekochte kaarten blijven uiteraard gewoon geldig voor de nieuwe datum. Ticketkopers hebben per mail bericht gehad.

Support FRIDAY
Feelgood-popduo FRIDAY wordt gevormd door Koen Brouwer en Quinten Huigen. Debuutsingle 21 was te horen op vrijwel alle radiostations en werd door NPO Radio 2 uitgeroepen tot TopSong. Daarnaast werd de single Show Me Where It Hurts uitgeroepen tot Hit van 100 op 100%NL. In oktober 2021 verscheen de opvolger: One Last Chance (I Won’t Let You Down).