Claudia de Breij

Claudia de Breij

Oudejaars 2019

Claudia de Breij

Oudejaars 2019

  • Vrijdag 22 november 2019
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Een oudejaarsconference. Is dat nog wel van deze tijd?

Claudia: “Hold my beer…”

Heeft Wim Kan nooit opgeschreven hoe je een oudejaarsvoorstelling maakt? Verkoopt bol.com geen Cabaretschrijven voor Dummies? Of staat er niet een handige tutorial op YouTube? “5 waanzinnige tips voor de perfecte cabaretvoorstelling!”

Niet? Dan moet het toch weer allemaal van Claudia de Breij zelf komen. Zij neemt deze avond het jaar 2019 onder de loep.

Scherp, geestig en intelligent
Na Youp van ‘t Hek, Theo Maassen en Herman Finkers, was Claudia de Breij in 2016 de eerste vrouwelijke cabaretier die de traditionele oudejaarsconference op NPO 1 voor haar rekening nam. De Volkskrant vond haar “scherp, geestig en intelligent”, net als maar liefst 2,1 miljoen kijkers. Fantastisch nieuws dus dat Claudia – sinds 2015 de trotse drager van de Louis Davidsring – dit jaar op 31 december opnieuw het jaar fileert bij BNNVARA, live vanuit de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Maar voor het zover is, speelt ze de conference speciaal voor jou.

Nominatie Poelifinario
Claudia is met haar voorstelling #NU genomineerd voor de Poelifinario in de categorie engagement. De Poelifinario wordt uitgereikt aan de theatermaker(s) met het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen.
De jury: “Claudia de Breij houdt opnieuw haar vinger aan onze pols in deze sterke, zeer actuele voorstelling over het belang van de gemeenschap. Soms zou je uit pure angst liever binnen blijven, maar is het belangrijk om de barricade op te gaan. En dat is precies wat De Breij doet. Ze strooit met kraakheldere metaforen, fantastische liedjes en gedurfde conferences die soms prettig tegen de haren instrijken. Het schitterende decor en de geweldige muzikale begeleiding geven deze voorstelling de grandeur die bij haar past.

Curry & Cabaret: rode kokoscurry

Curry & Cabaret: rode kokoscurry

Vanaf 18.00 uur serveren wij een heerlijke rode kokoscurry – kip of vega – met jasmijnrijst, Aziatische komkommersalade in het Theatercafé. Bestel direct samen met je kaarten (€ 13,50) of los als je al kaarten hebt.

Warme brownie met ijs

Warme brownie met ijs

Nog een lekker toetje? Bestel dan samen met je kaartje koffie of thee met een warme brownie met ijs (€ 6,00). Kaarten al gekocht? Dit toetje is ook los te boeken.