BBC Philharmonic Orchestra en Midori

BBC Philharmonic Orchestra en Midori

Mendelssohns beroemde Vioolconcert

BBC Philharmonic Orchestra en Midori

Mendelssohns beroemde Vioolconcert

  • Dinsdag 9 maart 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

“The orchestra would pretty much like to bring Schumann’s Symphony nr. 4”, stond er in de mail die programmeur Yvonne van den Berg ontving van het in Manchester gevestigde BBC Philharmonic. Logisch, want wie de symfonische kunst een warm hart toedraagt is dit verplichte kost, of het nou is om uit te voeren of te beluisteren.

Dijk van een symfonie
Schumann voltooide in 1851 een dijk van een symfonie waar je als goed orkest een spetterend spektakelstuk van kunt maken. Mendelssohns Vioolconcert in e is zijn laatste grote werk voor orkest en behoort met die van Beethoven, Tsjaikovski, Brahms, Bruch en Sibelius tot de top van de romantische vioolconcerten.

Midori
Met de befaamde Japanse violiste Midori, begin 2019 al te gast bij het Noord Nederlands Orkest, kan ook de uitvoering niet anders dan top worden. De 49-jarige Thomas Adès is een van de belangrijkste Britse componisten van deze tijd. “Een ware klankmagiër met het vermogen muziek voortdurend van kleur te laten verschieten”, aldus de Volkskrant. Van hem hoort u Three Studies from Couperin.

Adès: Three Studies from Couperin
Mendelssohn: Vioolconcert in e op. 64
Schumann: Symfonie nr. 4

BBC-20Philharmonic-20-20Midori-20-20Midori-201-20Timothy-20Greenfield-20Sanders
Dineren bij MUZE
Prijs incl. pauzedrankje en garderobe