Avalanche Quartet

Avalanche Quartet

speelt Leonard Cohen

Avalanche Quartet

speelt Leonard Cohen

  • Vrijdag 19 februari 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Het Avalanche Quartet brengt in Photo by Machine een ode aan de in november 2016 overleden Leonard Cohen en voert een aantal van zijn mooiste songs uit.

Het kwartet – Henk Hofstede (Nits), Marjolein van der Klauw (VanWyck), Arwen Linnemann (ex-Nits) en Pim Kops (De Dijk) – gaf al een paar honderd concerten en maakte twee albums met geroemde vertolkingen van de songs van Cohen. Vaak trouw aan de oorspronkelijke arrangementen en volledig akoestisch.

In 1988 ontmoet Henk Hofstede de wereldberoemde Canadese singer-songwriter in een Brusselse tv-studio. Hofstede is groot fan en heeft de moed Cohen aan te spreken. Die vertelt dat hij op het punt staat een wereldtour te ondernemen en nog op zoek is naar een band. Of Hofstede en zijn band er geen oren naar hebben. Maar de Nits zijn na het succes van het album In The Dutch Mountains net bezig met een uitgebreide tour en Hofstede moet het gouden aanbod met pijn in zijn hart afwijzen.

Vijftien jaar later ontmoet hij de Belgische schrijver Marc Hendrickx die bezig is een boek te schrijven over Cohen. Voor de Nederlandse uitgave van dit boek, Yesterday’s Tomorrow, maakt Hofstede samen met Pim Kops, Marjolein van der Klauw en Arwen Linnemann, een cd met negen songs van de Canadees. Het is het begin van het Avalanche Quartet.

Photo by Machine is de titel van hun nieuwe programma, waarin de onvergetelijke liedjes van Cohen voorzien worden van melancholische en authentieke arrangementen.

“Fijne klankkleur, liefdevolle uitvoeringen. (…) Smaakvol en respectvol.”
Scènes ****

In Photo by Machine the Avalanche Quartet pays tribute to Leonard Cohen, who passed away in November 2016, and performs some of his most beautiful songs.

The quartet – Henk Hofstede (Nits), Marjolein van der Klauw (VanWyck), Arwen Linnemann (ex-Nits) and Pim Kops (De Dijk) – has already given several hundred of concerts and made two albums with acclaimed renditions of Cohen’s songs. Often true to the original arrangements and fully acoustic.