Altin Gün

Altin Gün

Altin Gün

  • Zondag 19 december 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
Evenement geannuleerd

Evenement geannuleerd

Het optreden van Altin Gün in De Oosterpoort kan vanwege de huidige coronamaatregelen helaas niet op de geplande datum doorgaan. Inmiddels is duidelijk geworden dat er ook geen vervangende datum komt. Heb je tickets? Dan ontvang je uiteraard je geld terug. Ticketkopers hebben hierover mail ontvangen.

De Turks-Amsterdamse psych-folkband Altin Gün stond al voor een dansende massa in een volle grote zaal tijdens Noorderslag, met hun opwindende en super dansbare mix van Turkse folk, psychedelica, funk en rock. In december komt de ook internationaal succesvolle band terug naar De Oosterpoort, met in de bagage niet alleen het nieuwe album Yol, dat begin 2021 werd uitgebracht, maar ook opvolger Âlem dat slechts een half jaar later werd uitgebracht.

Altin Gün bestaat uit muzikanten met zeer diverse achtergronden, van Turks tot Indonesisch tot zo Hollands als appelmoes. Altin Gün laat horen wat er gebeurt als je Turkse volksmuziek combineert met stampende funkritmes, wah-wah gitaargolven en waaierende analoge orgels. De groep voegt invloeden uit het verleden en het heden samen tot catchy, upbeat popliedjes.

In februari verscheen het derde album Yol, opvolger van het in de VS voor een Grammy genomineerde album Gece. Laatste wapenfeit Âlem kwam slechts een half jaar later uit is alleen digitaal via Bandcamp te koop waarvan alle opbrengsten naar actiegroep Earth Today gaan. Voor elk verkocht lied wordt 1m2 natuur in bescherming genomen. Bovenstaande single Kısasa Kısas komt van dit album en is wel regulier uitgebracht ter ondersteuning van het album.

Zeker weten dat de groep – als het straks weer allemaal mag – ook met de nieuwe songs weer voor dampende concertzalen en dansende festivalweides gaat zorgen.

“Vrolijke popmuziek waarbij je niet kon blijven stilstaan. (…) Altin Gün kan – ijs en corona dienende – de komende jaren zomaar uitgroeien tot een van de grootste Nederlandse live-exportproducten.”
OOR

Due to current Covid-restriction this event has been cancelled. If you have a ticket you will receive a refund within the next weeks.

We are very sorry for your inconvenience.