Alex Roeka

Alex Roeka

NIEUWE DROMEN

Alex Roeka

NIEUWE DROMEN

  • Vrijdag 24 maart 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 17:00 uur: Restaurant The Mix open
  • 20:30 uur: Start programma
  • 22:00 uur: Einde programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

“Een van de sterkste maar evengoed meest breekbare liedjesschrijvers van de lage landen”, schreef OOR over Alex Roeka.

In zijn nieuwe programma NIEUWE DROMEN zingt en vertelt Roeka over de bitterzoete zindering van de liefde, de troostende poëzie van de schaduwkant, de opwindende zoektocht naar hoe het is, de schoonheid en kracht van de natuur, de indringende stem van het verleden, het gevoel van belangeloze vrijheid dat ontstaat in de onthechting en de louterende terugkeer naar het land van de jeugd. “Beschouwend, relativerend, ontroerend, lichtvoetig en allemaal even Roeka”, schreef Lust for Life in een vijfsterrenrecensie over de gelijknamige cd, die begin 2022 verscheen.

“Beschouwend, relativerend, ontroerend, lichtvoetig en allemaal even Roeka.”
– Lust for Life ★★★★★ over de cd NIEUWE DROMEN

‘Alex Roeka heeft met Nieuwe dromen een prachtige theaterbiografie gemaakt. De liederen en verhalen contrasteren fraai, en zijn van een hoog niveau. Gortdroge humor.’ 

– Het Parool 7/10

“Opnieuw verrast de man met dat donkere, vibrerende stemgeluid met teksten over de hemel en hel van de liefde, rust vinden, denken aan vrienden die misschien geen vrienden waren en de mens die bezig is in rap tempo zijn eigen leefwereld te vernietigen.”
– OOR over de cd NIEUWE DROMEN

‘Roeka is een intrigerende tekstschrijver, die je tot luisteren dwingt…rauw romantische-topteksten, die echt beklijven. Roeka zal nooit een lachebekje worden, maar dit keer gaan zijn mondhoeken en die van het publiek regelmatig omhoog. De straat van genade, waarin hij de sfeer van de Amsterdamse Warmoesstraat bezingt, geholpen door de straf marcherende bas van Reyer Zwart is bijna Brelliaans. Roeka op zijn best.’

– Theaterkrant.nl

zang en gitaar: Alex Roeka | gitaar, bas, piano, lapsteel en banjo: Reyer Zwart | drums en percussie: Jeroen Kleijn

The Mix – à la carte menu

Kom een heerlijk hapje eten in ons nieuwe à la carte restaurant The Mix in De Oosterpoort. Geniet in een kleurrijke omgeving van heerlijk eten en muziek onder één dak en je bent altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer