7 Layers Sessions

7 Layers Sessions

7 Layers Sessions

  • Maandag 27 maart 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 17:00 uur: Restaurant The Mix open
  • 20:00 uur: Start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Na vier jaar afwezigheid komt de populaire 7 Layers Sessions eindelijk terug in Groningen, op maandag 27 maart vindt een nieuwe editie plaats in De Oosterpoort. Deze intieme avond, die bestaat uit drie singer-songwriters, wordt gecureerd door Dotan. Het 7 Layers platform is in 2015 gestart door de singer-songwriter en groeide uit tot een meerdaags festival, diverse 7 Layers Tours door het land en een toonaangevend internationaal platform waar je nieuwe artiesten en muziek kunt ontdekken.

Inmiddels zijn deze 7 Layers Sessions avonden een broedplaats gebleken voor de grote artiesten van de toekomst. Zo maakten artiesten als Lewis Capaldi, Tash Sultana, SYML, Dean Lewis, Freya Ridings, Dustin Tebbutt, Noah Kahan, Alex Vargas en Bruno Major hun debuut op het 7 Layers podium. Veel van deze artiesten kun je nu nog enkel zien in de grootste zalen.

Komende editie treden: Arny Margret, Luca Fogale en Etham op.

Arny Margret
Arny Margret is een 20-jarige singer-songwriter uit de Westfjorden van IJsland. Haar muziek en teksten schetsen prachtige en toch pijnlijke beelden geïnspireerd door haar persoonlijke ervaringen en omgeving. Door haar muziek kun je bijna ervaren hoe het is om op een afgelegen plek te leven, omringd door hoge bergen die elk jaar een paar maanden de zon blokkeren. Haar muziek is het best te omschrijven als indiefolk en hoewel Arny Margret duidelijk een eigen geluid heeft, put ze invloed uit onder meer Adrianne Lenker, Aldous Harding en landgenoot Ásgeir.

Luca Fogale

De eerlijkheid in de stem van Luca Fogale is onmogelijk te negeren, waardoor liedjes die geworteld zijn in de Folk-hoek worden verheven tot soulvolle hymnes over de menselijke maat. Met invloeden van Joni Mitchell tot Bob Dylan, trekt Luca’s reflecterende en soms melancholische songwriting de luisteraar mee in een diep hypnotiserende meditatie. Luca, gevestigd in West-Canada, beschikt over een muzikale catalogus met meer dan 30 miljoen streams op Spotify en Apple Music, waarbij features in tv-series als Grey’s Anatomhy en NCIS: Los Angeles hem geen windeieren heeft gelegd.

Etham
De in Londen gevestigde singer-songwriter Etham gebruikt zijn songwriting als een manier om zijn kwetsbaarheid te laten zien. Dit doet hij in zeer emotionele liedjes waarin zijn onvergetelijke stem gecombineerd met geraffineerde teksten laten zien hoe getalenteerd hij is. Niet voor niets heeft hij alleen op Spotify al 1,5 miljoen maandelijkse luisteraars. “Mensen samenbrengen en onze liefde voor muziek uitwisselen de enige reden is waarom ik doe wat ik doe” aldus Etham zelf. Genoeg redenen om hem aan het werk te zien tijdens de 7 Layers Sessions!