Jeugdtheater in de vakantie

Op zoek naar de ideale zonbestemming in de meivakantie? Kreta? Tenerife? Nee, dit jaar vieren we het voorjaar in Groningen met een paar superleuke jeugdvoorstellingen en een echt muziekfestival.

De Tovenaar van Oz De Musical (6+)

De Tovenaar van Oz De Musical (6+)

Theater Terra
Zondag 1 mei, 14.30 uur
Stadsschouwburg

Magisch muzikaal avontuur.
Heb jij zin in een magisch avontuur aan de andere kant van de regenboog? Dan moet je zeker naar De Tovenaar van Oz. Theater Terra maakt van de wereldberoemde Hollywood-kaskraker een heerlijke familievoorstelling. Op een dag wordt Dorothy door een grote wervelwind naar het wonderlijke land van Oz geblazen. Daar ontmoet ze een vogelverschrikker zonder verstand, een roestige blikken man zonder hart en een bange leeuw zonder moed. Samen gaan ze op pad op de Grote Gele Weg om de Tovenaar van Oz te vinden.

”Een humorvolle voorstelling die je hart
weet te stelen.” Musicalworld ****

My First Festival (2 tot 12 jaar)

My First Festival (2 tot 12 jaar)

Dinsdag 3 mei, 11.00 uur
SPOT/De Oosterpoort

Muziekfeestje voor kinderen
Ben jij een muziekkid? Een feestjesbouwer? Hou je van zingen en swingen? Dan hebben we goed nieuws voor je! Het is weer tijd voor My First Festival, het allerleukste festival van… eh… nou ja, gewoon een superleuk festival. Speciaal voor jou (én een heleboel andere kinderen) is er in De Oosterpoort de hele dag van alles te doen. Kom meezingen met Meau of Quique. Kom luisteren naar zangeres Stefania, die je vast wel kent van de Zapp Kids Top20. Vier feest op de Antilliaanse kinderliedjes van Izaline Calister of ontmoet singer-songwriter en actrice Bente. Of geniet van het filmische sprookje van Ring-Ring.

 

Tekenfilm zonder beeld (6+)

Tekenfilm zonder beeld (6+)

Het Houten Huis / Eef van Breen Group
Maandag 2 mei, 14.30 uur
Dinsdag 3 mei, 11.00 en 14.30 uur
Woensdag 4 mei, 11.00 uur
Grand Theatre

Wat als ik er straks niet meer ben. Ben ik dan niks? Word ik misschien iets anders: een grote boom, een vlieg, of de poep waar hij op zit? Of zweef ik door het heelal, als licht? En als jij dan je ogen dicht doet en je denkt aan mij, zit ik dan ook een beetje in jou? Het Houten Huis en Eef van Breen Group maken samen met dichteres Kira Wuck een voorstelling vol beelden van geluid. Stap in het schemerdonker waar woorden, stemmen en klanken overal om je heen klinken en je meenemen op een buitengewone reis.

De brieven van mia (9+)

De brieven van mia (9+)

George & Eran Producties en Rose Stories
Zondag 8 mei, 14.30 uur
Stadsschouwburg

Muzikale familievoorstelling
De brieven van Mia is een spannende, muzikale voorstelling gebaseerd op het succesvolle boek van Astrid Sy. Wanneer de Syrische Leila voor een vrijwilligersproject van school de zolder bij de oude Joodse meneer Isa Cohen opruimt, stuit zij op een stapel oude brieven. Ze blijken afkomstig van Mia, de in de Tweede Wereldoorlog verdwenen jeugdliefde van meneer Cohen. Voor ze het weet zit Leila midden in een spannende speurtocht naar het lot van de afzender. Wie was Mia? En wat is er met haar gebeurd in de oorlog?

Voor welke leeftijd?
Er is niets zo leuk als een voorstelling bezoeken met je kinderen. We begrijpen dat je soms niet kunt wachten tot je kind de juiste leeftijd heeft. De leeftijdsaanduiding bij onze (familie)voorstellingen is er echter niet voor niets: voorstellingen kunnen voor te jonge kinderen onbegrijpelijk of zelfs griezelig zijn. We verzoeken al onze bezoekers vriendelijk ons advies te volgen.