Kerstvakantie 21 december t/m 9 januari

Skiën in Oostenrijk? Welnee joh, de leukste vakanties vier je nog steeds gewoon lekker in Groningen. In het theater om precies te zijn. Kom in de kerstvakantie naar de sprookjesachtige show Zinderella, dansen tijdens My First Festival, verdwalen in Groningen met Hans & Griet of genieten van de muzikale acrobatiek van Het Houten Huis.

Zinderella (10+)

Zinderella (10+)

NITE + MAAS theater en dans
Dinsdag 21 en woensdag 22 december, 19.30 uur (try-out)
Donderdag 23 december, 19.30 uur (première)
Zaterdag 25 en zondag 26 december, 14.30 uur
SPOT/Stadsschouwburg

Zinderende show voor iedereen van 10 tot 110.
Je hebt een bad hair day, een pukkel of voelt je ongezien. Ondertussen zie je alleen maar shiny vrienden met een perfecte kaaklijn en een extreem vrolijk leven. Je denkt: ik doe niet meer mee, laat mij maar lelijk in een hoek zitten. Zinderella gaat over je anders voelen en over alle eisen die jij en de wereld aan je stellen. In een sprookjesachtige show met jonge en minder jonge lijven bevrijden we onszelf uit onze grijze keukens. Geluk komt uit een onverwachte hoek.

My first festival (2-12 jaar)

My first festival (2-12 jaar)

My first festival (2-12 jaar)
Woensdag 29 december, 11.00 uur
SPOT/De Oosterpoort

Het allerleukste muziekfestival voor kinderen
Hou jij van zingen en swingen? Dan hebben we goed nieuws voor je! Het is weer tijd voor My First Festival. Speciaal voor jou is er in De Oosterpoort de hele dag van alles te doen. Dus pak een stift, ren naar de kalender en noteer: Dansen met sterren als Stefania, Donnie en Ronnie Flex. My First Festival is er voor alle muziekkids, feestjesbouwers en You Tubers tussen 2 en 12 jaar. En neem de rest van je familie ook lekker mee.

Sneeuwwitje, de musical (4+)

Sneeuwwitje, de musical (4+)

Theater Terra
Zondag 2 januari, 14.30 uur
SPOT/Stadsschouwburg

Betoverende familiemusical
Na de onderwaterwereld van De Kleine Zeemeermin, de betoverde stad van Aladdin en het magische Nimmerland van Peter Pan brengt Theater Terra opnieuw een familiemusical. De koningin én stiefmoeder van Sneeuwwitje denkt dat zij de mooiste vrouw van het koninkrijk is. Tot op een dag de toverspiegel vertelt dat niet zij, maar Sneeuwwitje het allermooist is. Op de vlucht voor haar jaloerse stiefmoeder belandt Sneeuwwitje bij zeven grappige en muzikale dwergen. Maar die akelige koningin weet haar te misleiden met een betoverde appel.

Blinde vlek (10+)

Blinde vlek (10+)

Het Houten Huis / Wabi Sabi
Zondag 2 en maandag 3 januari, 19.30 uur
Dinsdag 4  januari, 14.30 en 19.30 uur
Woensdag 5  januari, 14.30 uur
Grand Theatre

“Magische gebeurtenis”  (Dagblad van het Noorden)

Blinde Vlek is een muzikale, acrobatische poging om jong en oud kritisch te laten kijken naar de gevolgen van de amper bij te benen technologische evolutie. Regelgeving en veiligheidsmaatregelen lopen altijd achter, privacy verdwijnt bijna onopgemerkt en persoonlijke gegevens worden verkocht. We hebben onszelf omringd met robots en computers die ons zichtbaar en onzichtbaar bestuderen.

Maar waar is deze technologie allemaal toe in staat? Laten we ons erdoor manipuleren of redt het juist onze levens…

Hans en Griet in Groningen (7+)

Hans en Griet in Groningen (7+)

De Toneelmakerij en Silbersee
Zondag 9 januari, 14.30 uur

SPOT/Stadsschouwburg

Magisch muziektheater voor de hele familie
Hans en Griet verdwalen dit keer niet in het bos. Ze zijn door hun ouders op straat gezet en zwerven ’s nachts door de straten van Groningen. Onderweg ontmoeten ze allerlei wonderlijke figuren, zoals de vadsige PatatDuif die zijn mening over de stad niet onder stoelen of banken steekt, de Nachtvlinder die je een geweldige avond belooft en de Draaiorgeldraaier met zijn valse muziek. Gaan ze ooit nog terug naar hun ouders of rooien ze het zelf?

Tussen Kunst en Kids (4+)

Tussen Kunst en Kids (4+)

Tussen Kunst en Kids (4+)
Zondag 9 januari, 11.00 uur

Grand Theatre

Tijdens dit ochtendprogramma verandert de benedenzaal van het Grand Theatre in een vrolijke speeltuin, waar je lekker kunt spelen, chillen en denken. Ditmaal mogen de kinderen ervaren hoe het is om op het podium te staan en dansen in een decor dat ze zelf gaan maken.

 

 

Voor welke leeftijd?
Er is niets zo leuk als een voorstelling bezoeken met je kinderen. We begrijpen dat je soms niet kunt wachten tot je kind de juiste leeftijd heeft. De leeftijdsaanduiding bij onze (familie)voorstellingen is er echter niet voor niets: voorstellingen kunnen voor te jonge kinderen onbegrijpelijk of zelfs griezelig zijn. We verzoeken al onze bezoekers vriendelijk ons advies te volgen.