Herfstvakantie 19 t/m 27 oktober

Kom met je hele familie in de vakantie naar de Stadsschouwburg, De Oosterpoort en Grand Theatre! In de herfstvakantie zijn er allemaal toffe, grappige, stoere, fantasierijke en ontroerende familievoorstellingen te zien. Geniet van oogstrelend visueel spektakel, knotsgekke muzikale slapstick, ijzersterke komedie en nog heel veel meer.
De leukste vakanties vier je gewoon lekker hier, in Groningen.

Meneertje Meer (3+)

Meneertje Meer (3+)

Tg. Winterberg / STIP theaterproducties
zaterdag 19 oktober, 14:00 en 16:00 uur
Grand Theatre

Vrolijke beeldende voorstelling
Meneertje Meer
gaat over een Meneertje dat steeds meer wil en steeds meer neemt. Hij maakt uiteindelijk zelfs meer Meneertjes van zichzelf. Maar die Meneertjes willen ook meer en meer. De wereld raakt overspoeld door Meneertjes. Dan wil Meneertje Meer niets meer.
“Het publiek (komt) ruim veertig minuten ogen en oren tekort.” (De Theaterkrant ★★★★)

 

Oorlog (6+)

Oorlog (6+)

Theater Artemis
zondag 20 oktober, 14:30 uur
Grand Theatre

Onze kinderen hebben allerlei ideeën over oorlog. Maar hoe we ook proberen, hun vragen daarover beantwoorden is lastig. Nog moeilijker wordt het als je dat met een voorstelling wilt doen. Oorlog werd zo misschien wel de meest spannende voorstelling die Theater Artemis ooit maakte. Inmiddels stoeiden en lachten, door heel Europa, vele kinderen opgewonden mee met deze ogenschijnlijke chaos op het toneel. IJzersterke komedie (Trouw ★★★★)

Het Bangedierenbos (6+)

Het Bangedierenbos (6+)

Theater Sonnevanck
dinsdag 22 oktober, 14:30 uur
Grand Theatre

Sprookjesachtige muzikale voorstelling
Tijdens een wandeling komt de dappere Lena terecht in Het Bangedierenbos, waar alle dieren bang zijn voor De Grote Gevaren. Al heeft geen van hen die Gevaren ooit gezien. Lena besluit om de dieren te helpen en De Grote Gevaren op te zoeken. Een sprookjesachtige en muzikale voorstelling naar het gelijknamige boek van Willem Wilmink, met muziek van Harry Bannink.

Sticks (4+)

Sticks (4+)

Oorkaan | Percossa
woensdag 23 oktober, 15.30 uur
SPOT/De Oosterpoort

Virtuoze slagwerkers
In Sticks ontdek je samen met de virtuoze slagwerkers van Percossa het ritme van alledaagse dingen, voorvallen en gevoelens. Daarvoor gebruiken de slagwerkers alles wat los en vast zit als instrument. Als je dat eenmaal hoort, kun je niet anders dan meebewegen. Percossa maakte eerder de internationale hit De Gebroeders Kist: “Eén groot ritmefeest, waarbij de kleuters in de zaal staan te springen.” (Trouw)

 

Heidi Sissi Pippi Ronnie Barbie (10+)
Air Play (8+)

Air Play (8+)

Acrobuffos
donderdag 24 oktober, 20.15 uur
SPOT/Stadsschouwburg

Oogstrelend visueel spektakel
Het internationaal bekroonde Air Play is een oogstrelend visueel spektakel voor jong en oud. Vliegende paraplu’s, enorme ballonnen en gigantische vliegers zweven boven het publiek, confetti wordt omgetoverd in een sterrenhemel en een reusachtig zwevend baldakijn van zijde danst in de wind. Het zijn schitterende beelden die ook heel erg grappig zijn. Laat je meevoeren door de wind en droom mee.

 

EN DE WINNAAR IS… (10+)
Landing (1,5+)

Landing (1,5+)

Jasmin Hasler
vrijdag 25 oktober, 11:00 en 15:00 uur

Grand Theatre

Muzikaalzintuigelijke voorstelling
En dan ineens ben je, floep, ergens beland. Op aarde bijvoorbeeld. Of in een rare theatervoorstelling met je papa of mama – je baby of peuter. Heb je je moeten haasten? Ben je al geland? Landing is een muzikaalzintuigelijke voorstelling over landen en er echt zijn. Over het moment van aankomst en wat ervoor nodig is om te kunnen landen.

Le Cirque Poussière (8+)

Le Cirque Poussière (8+)

La Faux Populaire
zaterdag 26 oktober, 19.30 uur
zondag 27 oktober, 14.30 uur
SPOT/De Oosterpoort

Innemend circustheater
Het charmante en innemende circustheater van La Faux Populaire speelt zich af rond een kleine piste. Zo zit je dicht op de artiesten, die elkaar tegenkomen op een podium. Alle vier spreken ze een andere taal en dat zorgt voor Babylonische spraakverwarringen. Ze gooien álles in de strijd om begrepen te worden. Circus! Theater! Clownerie! Muziek! Met een vette knipoog naar de slapstick van de Franse filmmaker Jacques Tati.

 Magic Piano & The Chopin Shorts (6+)

Magic Piano & The Chopin Shorts (6+)

Charlie Bo Meijering
zondag 27 oktober, 14.30 uur
SPOT/De Oosterpoort

Sprookjesachtige animatiefilms
Anna en haar onhandige neefje beleven wilde avonturen op stormachtige muziek van Chopin. Een magische piano laat ze Parijs en Londen zien – plekken waar de componist zijn prachtige stukken schreef.  Pianist Charlie Bo Meijering speelt de soundtrack bij vier korte, grappige en sprookjesachtige animatiefilms. Vier filmmakers lieten zich inspireren door etudes van Chopin. En wat krijg je dan? Prachtige korte verhaaltjes die ook grote mensen niet onberoerd laten.

 

Cinderella (5+)

Cinderella (5+)

De Stilte
zondag 27 oktober, 14.30 uur
SPOT/Stadsschouwburg

Dans met een knipoog
Een van de populairste jeugddansgezelschappen van ons land maakt voorstellingen vol humor, gekke vondsten en vreemde personages. Cinderella is een verrassende bewerking van het beroemde sprookje, live begeleid door pianoduo Mephisto.
De regisseur gaat steeds meer twijfelen over de afloop van het verhaal. Zij kent het verhaal niet meer… Wie helpt haar verder?

Leeftijd
Er is niets zo leuk als een voorstelling bezoeken met je kinderen. We begrijpen dat je soms niet kunt wachten tot je kind de juiste leeftijd heeft. De leeftijdsaanduiding bij onze (familie)voorstellingen is er echter niet voor niets: voorstellingen kunnen voor te jonge kinderen onbegrijpelijk of zelfs griezelig zijn. We verzoeken al onze bezoekers vriendelijk ons advies te volgen.

 

Meer informatie en tickets:

SPOT Groningen– www.spotgroningen.nl

Grand Theatre – www.grandtheatregroningen.nl