Familievoorstellingen in de herfstvakantie

Drie uur in de rij op Schiphol? Ben je gek! Kom in de herfstvakantie maar gewoon genieten van de heerlijke peuter-, kleuter- en familie- voorstellingen die er in Groningen te zien zijn.

Pareidolia (5+) - La Llave Maestra

Pareidolia (5+) - La Llave Maestra

Een woordeloze ode aan de verbeelding
Het Spaans-Chileens theatergezelschap La Llave Maestra maakt met objecten, maskers, poppen en stoffen fascinerende visuele voorstellingen en combineert daarbij mime, figurentheater en clownerie.

> ZA 15 oktober, SPOT/Stadsschouwburg

Krijg de kleure (4+) - Ragazze Quartet

Krijg de kleure (4+) - Ragazze Quartet

Muzikale dans door een kleurrijke, fantasievolle en altijd veranderende wereld
Was de kleur er altijd al en zie je hem nu pas? Heb jij zelf de kleur veroorzaakt? Hoe klinkt kleur eigenlijk? Ragazze Quartet neemt je mee in een muzikale dans door een kleurrijke, fantasievolle en altijd veranderende wereld.

> WO 19 oktober, SPOT/De Oosterpoort

De Waanzinnige Boomhut (5+) (reprise) - Meneer Monster

De Waanzinnige Boomhut (5+) (reprise) - Meneer Monster

Ze zijn weer terug! Na het grote succes van De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen, dat de ZAPP Theaterprijs en een Zilveren Krekel won, speelt Meneer Monster een nog stommer stuk.
De idioten belanden in een waanzinnig avontuur met een hongerige rups, een vijandig groentekoninkrijk en een honderd jaar durende Ninja-slakkenreis.

> DO 20 oktober, SPOT/Stadschouwburg

Blizzard - Flip Fabrique

Blizzard - Flip Fabrique

Zeven acrobaten en één muzikant maken van een winterse storm een heus spektakel.
Met dans en acrobatiek word je meegenomen door een wonderlijke en poëtische voorstelling waar een oneindige winter de geschiedenis van de mensheid heeft weggevaagd.

> DO 20 oktober, SPOT/ De Oosterpoort

Sribi Switi (4+) - Lloyds Company

Sribi Switi (4+) - Lloyds Company

Een nachtelijke reis in verschillende hiphop dansstijlen
Niets is wat het lijkt, maar alles is mooi en aangenaam. Kleuren, geluid en personages veranderen in hetzelfde ritme als de seizoenen en komen tot leven in een fantasiewereld waar alles lijkt te zweven.

> VR 21 oktober, Spot/De Machinefabriek, Bloemstraat 38

Stuk is een nieuwe situatie (2+) - Cie sQueezz / Anne-Beth Schuurmans

Stuk is een nieuwe situatie (2+) - Cie sQueezz / Anne-Beth Schuurmans

In de voorstelling Stuk is een nieuwe situatie (2+) zijn we op de rommelzolder van de toekomst. Op het toneel staat nóg een toneel en jij mag dit betreden. In een deels fysiek en deels digitaal landschap wordt het romantische beeld van de natuur bevraagd

> ZO 16 oktober, Grand Theatre
> MA 17 oktober, Grand Theatre

Topsy Turvy (4+) - Keren Levi / Neverlike

Topsy Turvy (4+) - Keren Levi / Neverlike

Twee vriendinnen spelen in een kamer. Tussen de vloerplanken vinden ze een schatkaart. Ze ontdekken dat ze met dingen die ze in de kamer vinden op de vloer een nieuwe wereld kunnen maken. De dansers en het publiek reizen samen langs allerlei plekken en gevaren. Het is een Topsy Turvy-wereld waarin alles wat boven is, beneden kan zijn!

> VR 21 oktober, Grand Theatre

Landing (0 t/m 4 jaar) - Jasmin Hasler

Landing (0 t/m 4 jaar) - Jasmin Hasler

Een muzikaal-zintuigelijke voorstelling, voor iedereen die wel eens vol verbazing iets heeft laten vallen. Over landen. Op aarde aankomen. En er echt zijn. Over het moment van aankomst en wat ervoor nodig is om te kunnen landen.

> ZA 22 oktober, Grand Theatre

Voor welke leeftijd?
Er is niets zo leuk als een voorstelling bezoeken met je kinderen. We begrijpen dat je soms niet kunt wachten tot je kind de juiste leeftijd heeft. De leeftijdsaanduiding bij onze (familie)voorstellingen is er echter niet voor niets: voorstellingen kunnen voor te jonge kinderen onbegrijpelijk of zelfs griezelig zijn. We verzoeken al onze bezoekers vriendelijk ons advies te volgen.