DWDW De Wijert

Na eerdere succesvolle edities vindt komend jaar alweer de zevende editie van De Wijk De Wereld plaats, dit keer in De Wijert! De komende maanden nemen we onze intrek in de wijk en samen met bewoners en makers werken we toe naar een voorstelling die eind juni te zien is in de Stadsschouwburg.

Verder lezen
DWDW De Wijert
de Wijert

TICKETS VOOR DWDW DE WIJERT ZIJN NU TE KOOP!

Bestel nu alvast je tickets voor De Wijk De Wereld De Wijert, van 27 t/m 29 juni te zien in de Stadsschouwburg!

Meer info & tickets

DE WIJK DE WERELD
De Wijk De Wereld duikt ieder jaar samen met een club van professionele theatermakers een wijk in van Groningen. We staan aandachtig stil bij wat en wie er leeft in de wijk, brengen de buurt bij elkaar en laten vervolgens samen met de wijk van ons horen in de Stadsschouwburg. Alle ervaringen en persoonlijke verhalen worden door wijkbewoners met de rest van de stad gedeeld in een voorstelling bomvol theater, muziek, dans en alles daar tussen in. Het theater een week lang het buurthuis van de wijk!

Laatste nieuws

Bewoners De Wijert gezocht voor videoclip

Bewoners De Wijert gezocht voor videoclip

nieuws

Het is inmiddels traditie bij De Wijk De Wereld dat bij elke wijk waar ze hun intrek nemen een nieuw wijklied gemaakt wordt. Woensdag 17 en donderdag 18 april worden er in De Wijert opnames gemaakt voor de videoclip. Wil jij een klein rolletje in de clip? Lees meer

Gezocht: mannen en muzikanten uit De Wijert!

Gezocht: mannen en muzikanten uit De Wijert!

nieuws

De Wijk De Wereld, die dit jaar een voorstelling maakt over en met De Wijert, is op zoek naar mannen en muzikanten! Een team van professionele theatermakers gaat binnenkort aan de slag met wijkbewoners. En jij kunt nog mee doen! Lees meer

Wat is De Wijk De Wereld?

We brengen de buurt samen via kunst en cultuur, om elkaar te ontmoeten en verhalen met elkaar te delen. Samen met de buurt maken we muziek en (dans)theater en alles daar tussen in.

Lees meer over ons