Royal Liverpool Philharmonic Orchestra

Royal Liverpool Philharmonic Orchestra

Tsjaikovsky Manfred, Brahms vioolconcert

Royal Liverpool Philharmonic Orchestra

Tsjaikovsky Manfred, Brahms vioolconcert

  • Woensdag 21 april 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 19:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra is al jarenlang een vaste waarde in het Europese orkestlandschap, maar van vastgeroeste gewoontes is allerminst sprake. Het charisma van dirigent Vasily Petrenko, die in 2021 verkast naar het Londense Royal Philharmonic Orchestra, zal daar beslist aan bijdragen. Ook van dit concert maakt de Rus ongetwijfeld weer iets bijzonders.

Brahms
Het Vioolconcert van Brahms is een onbetwist hoogtepunt uit het genre en borduurt in zekere zin voort op het Vioolconcert van Beethoven. Beide werken zijn niet geschreven voor de ouderwetse vioolvirtuoos, maar hebben een symfonische opzet waarbij prachtige orkestdelen soms samenvloeien met de viool, dan weer de strijd aangaan. De Nederlandse stervioliste Liza Ferschtman tekent voor de solopartij.

Tsjaikovski
Tsjaikovski baseerde zich voor zijn Manfred Symfonie op een gedicht van Lord Byron. Deze über-romanticus schreef Manfred na een mislukt huwelijk en beschuldigingen van seksueel wangedrag. De Manfred Symfonie is dan ook een duister en dramatische relaas van een jongeman die gekweld wordt door schuldgevoel. De melodie in het tweede deel wordt door veel Tsjaikovski-fans als zijn allermooiste beschouwd.

dirigent: Vasily Petrenko ∙ viool: Liza Walton: Portsmouth Point Ouverture
Brahms: Vioolconcert in D op. 77
Tsjaikovski: Manfred Symfonie op. 58

Royal-20Liverpool-20Philharmonic-20Orchestra-20-20Liza-20Ferschtman-20-20dirigent-20Vasily-20Petrenko-201-20Mark-20McNulty
Wereldklasse Klassiek

Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding door Bart de Graaf om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Kaarten à € 2,57 kun je meebestellen bij je bestelling of apart wanneer je al kaarten hebt.

Dineren bij MUZE
Prijs incl. pauzedrankje en garderobe